Si ya eres usuario, accede...

Recordarme

¿No recuerdas tu contraseña?
Accede con redes sociales...
Si todavía no eres usuario, regístrate...

¡Regístrate ahora! para recibir los titulares del día en tu e-mail.

¡Regístrate ahora! para poder comentar noticias, participar en sorteos y concursos.

OPINIÓN DE ANDER MIRAMBELL

‘The Power “Machin”’

El primer que hem de tenir tots és paciència i oferir tranquil·litat durant les properes setmanes

Ander Mirambell
16/10/2019

 

Avui tinc l’oportunitat d’escriure unes paraules sobre el nou projecte ‘The Power “Machin”’. Però, abans de començar amb el nou projecte, m’agradaria donar les gràcies al David Gallego, al Carlos Castro i, en especial, al Toni Clavero, company d’Universitat. Són gent de la casa, i em dol que no hagin pogut complir els objectius i triomfar a casa nostra. Especialment perquè ells són de la casa, i no m’agrada veure que qualsevol dels nostres no aconsegueix els seus objectius. Gràcies, nois, per la feina feta i sort en el futur. Ara bé, avui és el moment de parlar d’una nova etapa.

Primer de tot vull destacar que, per sobre de qualsevol jugador, tècnic o director esportiu, està la història del club. La història de tots aquells socis que, temporada rere temporada, renoven, animen i somien amb un Espanyol competitiu, que lluiti any rere any per estar a Europa. Elles i ells són la benzina del nostre club i, amb un bon motor, tindrem el club que somiem. Així que, ara, hem de tornar a carregar la bateria d’il·lusió sense oblidar-nos que som l’Espanyol de Barcelona i volem gaudir d’un projecte en el qual, els jugadors, s’ho deixin tot al camp. Hem sortit de situacions més difícils i, ara que tenim aquest canvi, és el moment de prémer el botó del reset. Això sí, sense oblidar què significa ser de l’Espanyol.

El senyor Machín arriba a l’Espanyol en una situació difícil, i no parlo dels punts; sinó de la dinàmica negativa de resultats i l’herència d’una plantilla amb uns automatismes i una filosofia de feina que no és la seva. Per tant, el primer que hem de tenir tots és paciència i oferir tranquil·litat durant les properes setmanes. El nou sistema de joc necessitarà temps per assentar-se tant física com tàcticament. No és una situació que hem de guanyar de qualsevol manera, sinó que hem de construïr una estructura per a què el final de temporada no sigui pitjor que les pujades al Tourmalet.

Destacaria del tècnic i del seu equip l’exigència i la intensitat a l’hora de realitzar qualsevol cosa en el dia a dia. Obligarà al jugador a treballar molt amb la pilota, però sobretot sense. Cada jugador té deures en qualsevol situació i no et permet descansar. Em recorda, en aquest sentit, al Simeone. És molt i molt detallista i, aquestes situacions, poden ser incompreses per la gent del món del futbol. Un dels altres punts és la sinceritat a l’hora de fer les coses. Encara recordo com, en una classe del Màster de Direcció del Futbol, el vam estudiar. Per mi seria un dels punts que destacaria, igual que la seva capacitat de comunicació. És un element clau interna i externament. Avui dia un entrenador ha de tenir la capacitat de transmetre als aficionats tal i com ho fa dins d’un vestuari. Però hem deixar-lo treballar i confiar en la seva feina, amb uns jugadors que ens han portat a Europa.

Tinc un feeling especial i, tant de bo, ens porti a la final d’una Copa com la que va fer un dels seus mestres, en Lotina, al 2006, amb la Copa del Rey. Per tant, és el moment de gaudir del ‘The Power “Machin”’ i desitjar-li la millor de les sorts, que serà la nostra. Som-hi, peric@s. Turn on ‘The Power “Machin”’.